0653695139 info@splashparty.nl
Zowel de feestvierder als de serieuze watersporter (van beginnend tot gevorderd) kan bij Waterskicentrum Splash! terecht. Wij organiseren vrijgezellen-/bedrijfsfeesten en geven daarnaast ook individuele lessen waterskien, wakeboarden, wakesurfen en flyboarden.
Start

Wakesurfen is een nieuwe watersport, ontstaan door een combinatie van wakeskating en golfsurfen. Wakeboardpionier Scott Byerly is samen met een surfplankshaper een speciale wakesurfplank gaan ontwerpen. Ook dit is een kruising tussen een surfplank en een wakeboard/skate, kleiner dan een surfplank maar breder dan een wakeboard.

Wakesurfen is alleen mogelijk achter een boot. De bedoeling is dat de boot een dusdanige hoge hekgolf heeft dat je met je board zonder skilijn achter in de golf wordt meegenomen, zoals dat in de zee met het gewone golfsurfen ook is.

Je kunt inpeddelen zoals bij golfsurfen. Starten zoals bij waterskiēn en wakeboarden of vanuit de boot op je board springen. Dan moet je de g-spot zoeken, het punt waar je meegenomen wordt en je het touw dat je eventueel nog vast hebt kunt los laten. Nu kun je surfen zoals dat ook in de zee kan, met zelfs nog meer tricks doordat het board veel wendbaarder is dan een grotere surfplank.

Wakesurfen 3

 

Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?